Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Luister naar uw voeten
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet. De meeste voetproblemen zijn op te lossen. VoetTotaal kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen
Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème
Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. VoetTotaal adviseert u welke crème het best gebruikt kan worden!

Voorkom ingroeiende teennagels

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel – die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:

  • Druk door slecht passende schoenen; onjuiste stand van voeten/tenen

  • Het verkeerd (te kort) knippen of afscheuren van nagels,

  • Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie

 

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen. VoetTotaal doet dit makkelijk en snel.

 

Laat kloven behandelen

Hielkloven ontstaan vaak door overmatige eeltvorming i.c.m. een droge huid. Door constante (verhoogde) druk op de hielen tijdens het lopen kan het eelt barsten. Deze barstjes verkleuren soms en staan soms een beetje open. Dit kan zeer pijnlijk zijn, bloeden en zelfs gaan ontsteken.  Bij het krijgen van hielkloven spelen een aantal zaken vaak een grote rol: staand beroep, overgewicht, het dragen van onjuiste schoenen/slippers, het negeren van een droge huid en overmatig eelt, het niet dagelijks incrèmen met de juiste crème, een afwijkende voetstand, diabetes en ouderdom. Vijl uw hielen een enkele keer per 2 weken in 1 richting (zeker niet dagelijks). Smeer dagelijks de juiste hydraterende crème (geen bodylotion, uiercrème).

Als er een kloof dreigt, laat u dan direct behandelen. Dit voorkomt veel pijn!

 

Schoenen kopen
Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en voetproblemen! Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (en dat is wat anders dan een maatje groter nemen als de schoen te smal is).

Verhelp eeltranden aan de hiel
Eeltranden aan de hiel komen meestal doordat u op te kleine schoenen, met een open hiel, loopt. Hierdoor 'hangt' de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De “aanwas” van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom daarna deze eeltrand door het dragen van goede schoenen en dagelijks
incrèmen met de juiste crème! En natuurlijk kan VoetTotaal het overtollig eelt verwijderen.

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op minimaal 60°. Voor overig adviezen en deskundige behandeling ervan kunt u bij VoetTotaal terecht.

Voeten & Sport

Als sporter ben je bewust bezig met je lijf. Of je nu professioneel bezig bent, of gewoon voor je hobby. Je wilt gezond zijn en lekker in je vel zitten. Voeten spelen daarbij een belangrijke rol: ze brengen je overal naartoe en zijn vrijwel onmisbaar in een sportief leven”.Wanneer je voeten niet in vorm zijn, gaat sporten lastiger en neemt de kans op blessures toe. Veel sporters weten niet dat de pedicure de aangewezen persoon is om hun voeten in conditie te krijgen en te houden. Vaak stappen ze bij klachten naar een huisarts of podotherapeut, terwijl de pedicure specifieke kennis en kunde in huis heeft om sportvoeten vanaf de buitenkant in vorm te krijgen en te houden. Door klachten te behandelen, maar ook preventief. Tevens geeft de pedicure deskundig advies over de aanschaf van de juiste sportschoenen en de persoonlijke verzorging van je voeten. Reden genoeg om vandaag nog een afspraak te maken.
 

 

 

Eelt, likdoorns en schimmelnagels zijn enkele van de vele voetklachten. En zoals voor alle ongemakken geldt: hoe langer u er mee door blijft lopen, hoe meer schade u aanricht. VoetTotaal helpt u graag vooruit: door een professionele verzorging van gezonde of problematische nagels, door overtollig eelt te verwijderen, door likdoorns / kloven of voetschimmel te behandelen. Met welke voetenvraag u ook loopt, neem gerust contact op en indien nodig, verwijs ik u door naar een andere specialist.


 


Contact

Sacha Kern
De Eilanden 13
Bergschenhoek
tel. 010-5221322
tel. 06-13031193

Website: www.voettotaallansingerland.nl
E-mail: VoetTotaal@kpnmail.nl

KvK nummer 58325913
KNAB bank reknr. NL97 KNAB 0258 1882 00
ProVoet nr 312356, ProCert 14141
BTW NL001632453B04

 

Openingstijden

Openingsdagen: maandag t/m donderdag. Behandelingen zijn uitsluitend mogelijk op afspraak.

Een afspraak? Telefonisch of online door het invullen van het contact formulier

Klanten van VoetTotaal Lansingerland gaan akkoord met de Algemene Voorwaarden

©VoetTotaal 2020